Skjoldbjerg/Almstok Medborgerhus er beliggende i den gamle skolebygning i Skjoldbjerg, som har stået siden 1955 og blev lukket ned i 1990. Ud over skolebygningen inkluderede komplekset også en lærerbolig, som siden er blevet solgt og omdannet til en privat bolig. Derudover udlejer vi en lejlighed på første sal.


I dag fungerer huset som et udlejningssted til fester, arrangementer, møder og mere. Tidligere blev boldbanerne primært brugt af den lokale idrætsforening, men i dag er de åbne for alle.

Udenfor finder du store arealer med en imponerende legeplads, der inkluderer svævebane, gynger, Tarzanbane, boldbaner og en overdækket terrasse.


En del af komplekset er en sidebygning, tidligere brugt som sløjdlokaler, som vi udlejer til Veteranbilklubben som deres klubhus.


Driften af huset varetages af en forening med en egen bestyrelse, bestående af frivillige fra Skjoldbjerg og Almstok. Vi får også værdifuld hjælp fra lokale beboere, som altid er villige til at give en hånd med.


Interessant at nævne er, at Billund Kommune solgte bygningerne til Skjoldbjerg/Almstok Medborgerhus i 1993 for en symbolsk sum af 1 krone.Udklip af referat fra Billund Kommune fra 11.03.2008


Skjoldbjerg-Almstok Medborgerhus har købt Skjoldbjerg gl. skole med diverse tilliggende i form af idrætsarealer og lærerbolig af kommunen for 1 kr. for ca. 10 år siden, for at kunne benytte det som Medborgerhus. Kommunen betingede sig ved salget, at foreningen skulle holde skolen, lærerbolig og udenomsarealer ved lige efter en årlig aftalt gennemgang af huset, som kommunen forestod. Desuden skal kommunen i hvert enkelt tilfælde godkende større dispositioner og spørgsmål om evt. udstykning m.v. da kommunen har tilbagekøbsret til ejendommen til samme pris som solgt + påløbne omkostninger.

Skolen fremstår velholdt og foreningen driver huset både som medborgerhus og udlejer lokaler til forskellige arrangementer


Del siden