Skjoldbjerg/Almstok medborgerhus, har til huse i Skjoldbjerg bys gamle skole, som har eksisteret siden 1955 den blev lukket i 1990. Ud over den gamle skole, var der en tilhørende lærebolig med, som i dag er solgt fra, og er i dag privat bolig, vi har derudover en lejlighed på første sal som vi udlejer. 

Huset bliver i dag brugt til udlejning til fester, træf, møder mm. Førhen var det, den lokale idrætsforening som var bruger af boldbanerne, i dag kan alle benytte banerne.

På arealerne udenfor er der en stor legeplads, med svævebane, gynger og Tarzanbane, boldbaner og en overdækket terrasse.

Til den gamle skole har der være en side hus (dengang sløjdlokaler), denne har vi udlejet til Veteranbil klubben, som bruger denne som klubhus.

Huset drives af en forening med egen bestyrelse, bestående af frivillig arbejdskraft fra byerne Skjoldbjerg og Almstok. Derud har vi stor hjælp fra byens beboer – som altid er villig til at give en hjælpende hånd.


Billund kommune solgte bygningerne i 1993 til Skjoldbjerg / Almstok medborgerhus for den store sum af 1 kr. (se nedenfor)Udklip af referat fra Billund Kommune fra 11.03.2008

Skjoldbjerg-Almstok Medborgerhus har købt Skjoldbjerg gl. skole med diverse tilliggende i form af idrætsarealer og lærerbolig af kommunen for 1 kr. for ca. 10 år siden, for at kunne benytte det som Medbogerhus. Kommunen betingede sig ved salget, at foreningen skulle holde skolen, lærerbolig og udenomsarealer ved lige efter en årlig aftalt gennemgang af huset, som kommunen forestod. Desuden skal kommunen i hert enkelt tilfælde godkende større dispositioner og spørgmål om evt. udstykning m.v. da kommunen har tilbagekøbsret til ejendommen til samme pris som solgt + påløbne omkostninger.

Skolen fremstår velholdt og foreningen driver huset både som medborgerhus og udlejer lokaler til forskellige arrangementer

Del siden